Пореден повод за гордост на нашия град Трявна!   По случай

...
Пореден повод за гордост на нашия град Трявна!   По случай
Коментари Харесай

Двама педагози от детска градина в Трявна получиха престижни отличия

Пореден мотив за горделивост на нашия град Трявна!  

По случай 1 ноември – Деня на националните будители двама педагози от Детска градина “Светлина ” в Трявна бяха отличени със Специална премия в направление “Предучилищно обучение ”. Почетните грамоти бяха предоставени от началникът на Регионалното ръководство на образованието в Габрово – Георги Маринов и ръководителят на Координационния съвет на Синдиката на българските учители – Ренета Колева, които за шеста поредна година проведоха Регионалния конкурс “Учител – Будител на бъдещето ” – Габрово 2021 год.  
 12 от общо 15 паралелки от 1 до 4 клас се връщат на учебно заведение в Трявна 12 от общо 15 паралелки от 1 до 4 клас се връщат на учебно заведение в Трявна
Съгласно последната издадена Заповед от Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването по отношение на задължит...

Отличени в състезанието са старши преподавателя Диана Колева Станчева – дълготраен музикален началник на детската градина, който от тази образователна година се пенсионира и младия учител в ДГ “Светлина ” – Мария Пейчева Мухтарова, която работи и натрупа стаж в областта на предучилищното обучение от четири години насам.  

До номинацията на двамата детски преподаватели се стигна след сполучливата им взаимна работа по план “Деца, учители и родители – дружно за по-добро бъдеще в Трявна ”, който се финансира по Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020 по размер 1 „ Осигуряване на достъп до качествено обучение в дребните обитаеми места и в мъчно наличните региони в общините Дряново и Трявна ” от Стратегията за водено от общностите локално развиване на МИГ „ Дряново- Трявна – в сърцето на Балкана “.  

“Проектът е взаимна самодейност на ДГ „ Светлина “ – Трявна и сътрудник – Фондация „ Вяра “, който започва през образователната 2020/2021 година и продължава и през образователната 2021/2022 година Той е създаден като част от напъните на ДГ “Светлина ”- гр. Трявна да подкрепи децата и техните фамилии в процеса на построяването им като пълноценни жители и бъдещата им сполучливата професионална, обществена и креативна реализация в родния град. ” споделя шефът на образователното заведение – госпожа Весислава Александрова и добавя, че по този метод се покачва броя на сполучливо интегрираните посредством просветителната система деца от маргинализираните общности, като предизвика интерес и присъединяване в действия, свързани с музика, изкуство, игри, танци, спорт. Не на последно място сред подрастващите се възпитава съдействие и емпатия, приобщават се родителите, в това число посредством присъединяване в събития за неофициално и игрово образование.  

Засилен интерес и присъединяване от страна на децата в препоръчаните по плана занимателни и увлекателни действия съумяват да реализират и двамата преподаватели, които в продължение на месеци управляват два клуба – част от този план.  
 Църквата Свети Архангел Михаил в Трявна означи днешния празник Църквата " Свети Архангел Михаил " в Трявна означи днешния празник
Днес българската православна черква уважава паметта на Свети Архангел Михаил – въплъщение на положителното, светлината и справедливос...

В своя клуб “С България в сърцето ” госпожа Мария Мухтарова съумява да подкрепи патриотичното образование на 25 деца от четвърта възрастова група и да показа ролята на Детската градина и фамилията като метод за създаване на национална еднаквост и самочувствие у подрастващите. Клубът визира и тематиката за емигрирането на родителите в чужбина и методите за тяхното разбиране, че реализация в страната ни има и бъдещето на децата ни е тук в България.  

Като музикален началник, от своя страна, старши учителят Диана Станчева оказва помощ за музикалното образование на малчуганите във втория клуб по плана – “С танц и ария по света ”. В него са включени за консолидиране деца от маргинализираните групи – образувана е група за национални танци от 3 подготвителна група и мажоретен състав от 4 подготвителна група на ДГ “Светлина ”. Тук главната цел е децата да се срещнат от близко с песните и танците на страните, в които живеят и работят техните родители и да се обвържат в това време с българските национални песни и танци.

“Можем да кажем, че получените награди отличават най-много работата на нашите педагози по взаимния план, който стартирахме за децата и техните родители. Не на последно място, тук, се отличава и връзката сред старши преподавател, който към този момент се пенсионира и млад сътрудник – получи се една сполучлива последователност. Радвам се и ги приветствам! ” приключи с усмивка госпожа Весислава Александрова.  

Община Трявна също поздравява детските преподаватели от ДГ “Светлина ” за заслуженото отличие и им пожелава в никакъв случай да не стопират да носят вътре в себе си този будителски дух и в никакъв случай да не стопират да го предават на нашите деца, които са точно бъдещето на гр. Трявна!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР